KB 2022

Een dag om nooit te vergeten!

Zaterdag 14 mei 2022 stond Assendelft te schudden op zijn grondvesten.  De allereerste kortebaan is deze dag verreden in Assendelft welke werd georganiseerd door de fonkelnieuwe Harddraverij Vereniging Assendelft

De kortebaandraverij kon na 3 jaar dan eindelijk weer eens worden gehouden op de nieuwe locatie Beemster- Rietwijkstraat. We kunnen stellen: het was een fantastische dag! Schitterend mooi weer en overal blije gezichten.  Ook veel folklore met een prachtig aangelegd koerstraject, omringd door hoge bomen in volle bloei en vlaggen langs het hele parcours.

Het officiĆ«le gedeelte begon met de benoeming van Piet van Assema tot Erelid van Harddraverij Vereniging Assendelft. Piet was zichtbaar aangedaan door dit gebaar en kwam nauwelijks uit zijn woorden.  Hij kreeg de oorkonde uitgereikt door Burgemeester van Zaanstad, Jan Hamming. 

Het was de burgemeester zelf die de opening verrichtte van het kortebaanseizoen en de start aangaf met het iconische "Klaarmaken - op uw plaatsen - 1 - 2 - 3 - AF! "De paardenkoers zelf, met een spectaculair verloop maakte het plaatje compleet. Met naar schatting 3000 bezoekers over de gehele dag geteld maakte onze kortebaandraverij Assendelft op deze wijze een daverende doorstart. Maar liefst 12 debuterende paarden en een aantal oude cracks zorgden voor een goed gevuld deelnemersveld. 1 paard moest op het laatste moment afhaken omdat de papieren niet op orde waren. Hierdoor kreeg het paard Unguento van onze eigen STAL ASSENDELFT een vrije ronde in de eerste omloop.

Vanaf de allereerste rit was er spektakel. De licht knik ter hoogte van het kruispunt Beemsterstraat - Delftlaan zorgde voor een sensationeel schouwspel. Het leek bij sommige ritten wel alsof er een locomotief op je af kwam kort na de bocht. Fascinerend! Daarna passeerden de paarden eerst nog een licht glooiende brug en op de finish nog een lichte verkeersdrempel wat de sulkys meerdere keren enkele centimeters deed zweven. Uiteindelijk was het paard met de mooie naam "Cocktail Bar" de sterkste van het veld. In een sterke finale was dit paard uiteindelijk ... de baas.  

Unguento van Stal Assendelft werd 5e. Dit paard loopt heel snel maar moet het starten (met de draai) nog verder leren.

Naast de finish op het horecaplein stond de feesttent van de Koppiebar en enkele foodtrucks. Hier was het bomvol met publiek. Op een groot videoscherm was hier de koers goed te volgen. Op dit scherm kwamen tevens scrollend de 130 sponsoren voorbij die onze draverij financieel ondersteunen. 


 Koersverloop en Uitslagen Assendelft 2022