It giet oan! Van Assendelft tot 't Zand

It giet oan! Van Assendelft tot 't Zand

Zaterdag 14 mei gaat het dan toch echt gebeuren! Onze kortebaandraverij in Assendelft zal deze dag worden gehouden en wordt voor de eerste keer georganiseerd door de nieuwe Harddraverij Vereniging Assendelft. Traditioneel in Assendelft de eerste draverij van het seizoen, in een reeks van meer dan 25 die gaan volgen in het jaar 2022, met de laatste in oktober in het dorp 't Zand in de Kop van Noord Holland.

Vanuit de gemeenschap krijgen wij een enorme steun en dat is natuurlijk fantastisch! Vele sponsoren zijn gevraagd of hebben zich spontaan gemeld en daarvoor zijn wij hen zeer dankbaar. Zonder sponsoren is de draverij namelijk niet te organiseren. Kijk maar eens in het menu-item sponsors naar de indrukwekkend lange lijst van sponsoren die hun bijdrage leveren!!

Naast sponsoren melden zich vele tientjesleden aan. Dat begon al in 2020 met zo'n 150 leden van het eerste uur. We hopen dat er de komende periode nog velen zullen volgen. Via de button op deze pagina, LID WORDEN, kom je op een eenvoudig in te vullen formulier waarin slechts enkele persoonlijke gegevens worden gevraagd waar wij zeer discreet mee om gaan.

Op de dag zelf zal Burgemeester van Zaanstad, Jan Hamming, aanwezig zijn om de het kortebaanseizoen officieel te openen en tevens het certificaat van het immaterieel erfgoed te ondertekenen. Hierbij zullen diverse genodigden aanwezig zijn, waaronder het Historisch Genootschap Assendelft.

De start van de kortebaanritten vanaf 13:30 uur is ter hoogte van verzorgingshuis Festina Lente en de finish 300 meter verder op de Rietwijkstraat. Het stalterrein is deze dag gehuisvest op het bedrijfsterrein van Garage Dunnebier, die dit deze dag beschikbaar stelt aan onze harddraverij!

Het horecaterrein op het plantsoen naast de Rietwijkstraat zal met een feesttent worden bemand door onze horecapartner, De Dorpstaveerne (Koppiebar). In de tent speelt vanaf een uur of 4 live muziek. Op of naast het plantsoen zullen een foodtruck van de Grillhelden en een snackbar voor de warme hap gaan zorgen. Ook staat hier de Totalisator, een belangrijke plek om een weddenschap af te sluiten op de paarden. Dit kan al vanaf 50 eurocent en maakt het kijken naar de koers vele malen leuker. Van alle afgesloten weddenschappen zal een percentage terugvloeien naar onze eigen kortebaan!

Zie voor een uitleg het menu-item WEDDEN.

Naast de "Koppiebar" - feesttent op het horecaterrein komt een grote videowall te staan waarop de draverij is te zien, in beeld gebracht door BES Events. Tevens zullen op deze videowall alle sponsoren scrollend voorbij komen, tussen de ritten door.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden in de feesttent en wordt gedaan over de geluidsinstallatie van de band die daar speelt. Er wordt een hoek gereserveerd voor de pikeurs en officials. We beseffen dat dit wel luidruchtig en druk zal zijn. We zullen zien hoe dit gaat uitpakken. We hebben hiervoor gekozen om met de pikeurs en iedereen er omheen, juist in de sfeer te verblijven waar het zich afspeelt en niet in een aparte zaal verderop.

De organisatie is er helemaal klaar voor. We hebben er ongelofelijk veel zin in na 2 jaar wachten. We hopen op mooi weer en met 24 paarden op een prachtig deelnemersveld. Tevens veel volk en dat ook veel mensen voor slechts een tientje lid worden van Harddraverij Vereniging Assendelft. Gewoon doen!

Alleen dan kan de kortebaandraverij Assendelft tot in lengte van jaren blijven bestaan!

Tot 14 mei!

Rik Jansen, Voorzitter Harddraverij Vereniging Assendelft