De eerste vergadering

De eerste vergadering

Het heeft er een tijdje om gespannen of de jaarlijkse kortebaanharddraverij in Assendelft, dit jaar gehouden op zaterdag 9 mei, nog wel door zou gaan.
Organisator Rotary Zaanstad gaf in november 2019 namelijk aan dat zij er na 33 jaar mee zouden gaan stoppen.
Rotary heeft hierop aan eigenarenclub Stal Assendelft gevraagd of zij de organisatie over zouden kunnen gaan nemen (Stal Assendelft is een vereniging van enthousiastelingen die een drafpaard bezitten, genaamd Colt Turgot, die meedoet aan de kortebaandraverijen).
Na veel overleg de afgelopen maanden, is donderdagavond 23 januari 2020 in het Wapen van Assendelft een nieuwe vereniging officieus opgericht (bij vergadering, binnenkort notarieel) die in dit jaar de harddraverij in Assendelft gaat organiseren.
Het bestuur is gevormd met Rik Jansen als voorzitter, Angelique de Jong wordt de (tijdelijke) penningmeester en Liesbeth Bos de secretaris.
De nieuwe Harddraverij Vereniging Assendelft is tevens aangehaakt in het initiatief van de landelijke Kortebaanbond om het fenomeen Kortebaandraverij op de immateriĆ«le erfgoedlijst van het Unesco te krijgen.
De kans dat dit gaat slagen is zeker aanwezig. 13 februari is hiervoor een bijeenkomst in Hoofddorp met alle vertegenwoordigers van de actieve kortebanen in Nederland.

Onze nieuwe club heeft met dit initiatief dit unieke evenement voor de Zaanstreek en Assendelft voor de komende jaren veiliggesteld.